Učenje Billingsove metode

Vsaka ženska si zasluži poznati svoje telo in svoj menstrualni ciklus. Vsak par si zasluži živeti naravno spolnost, brez umetnih posegov v telo.

učenje billingsove metode prek spleta

Billingsovo metodo se lahko uči posameznica ali par. Učenje poteka s pomočjo učitelja Billingsove metode in traja od 4 do 5 mesecev, po potrebi pa tudi več. Učenje je individualno in je namenjeno praktičnemu poučevanju uporabnosti metode ter celovitemu pregledu zabeleženih ciklusov. Učenje je zasnovano tako, da odgovarja na osebne potrebe ženske oziroma para. Na ta način se lahko učitelj Billingsove metode ženski oziroma paru popolnoma posveti. 

Učenje Billingsove metode temelji v prvi vrsti na prepoznavanju in vrednotenju izcedkov iz nožnice. Po prenehanju z učenjem je učitelj Billingsove metode ženski oziroma paru na voljo za pomoč in obnovitev znanja predvsem takrat, ko ženska prehaja v drugo plodno obdobje ali pa, ko se morda sreča z ginekološkimi težavami. Učenje poteka v živo in online.

ABili pristop

Spremljanje menstrualnega ciklusa s pomočjo vrednotenja izcedkov iz nožnice je osnova za določanje posameznih faz cikla in je edini indikator prepoznavanja plodnosti, ki lahko stoji tudi kot samostojna metoda – Billingsova metoda. ABili pristop torej temelji na Billingsovi metodi kar pomeni, da vas naučim natančnega opazovanja in vrednotenja izcedkov iz nožnice. V določenih primerih se uvede tudi merjenje bazalne temperature kot pomoč pri vrednotenju poovulacijskega obdobja menstrualnega ciklusa. Merjenje bazalne temperature se najpogosteje uvede v primerih, ko vrhunec sluzi (ovulacija) ni jasno zaznan, če si ženska ne zaupa dovolj, kadar do zanositve ne pride, kljub upoštevanju pravil Billingsove metode v smeri doseganja zanositve, pri ženskah nad 35. letom starosti, itd. Po potrebi se uvede tudi tipanje materničnega vratu ali ovulatorne teste (določanje ovulacije s pomočjo urinskega testa ali iz sline).

Učenje Billingsove metode poteka tudi s pomočjo ABili aplikacije, ki omogoča komunikacijo med mano in klientko na daljavo. Ta način pripomore k hitrejšemu in bolj natančnemu učenju. ABili aplikacija uporabnikom ostane tudi po koncu učenja metode in nudi vsakodnevno, hitro in enostavno beleženje indikatorjev plodnosti. Pri delu s posameznicami in s pari vključujem tudi elemente RDT terapije, smernice iz področja zdravstva in NaPro tehnologije. Na ta način sta pristop in proces učenja metode še bolj celovita. Kadar je potrebno svetujem in usmerim tudi na druge diagnostične preiskave, kot so ginekološki pregled, laboratorijski testi, UZ, laparoskopija, MRI, spermiogram, … Pri svojem delu sodelujem tudi z ginekologi, terapevti, farmacevti in prehranskimi svetovalci.

Shopping Cart