Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja Alison Kogoj s.p. in spletnega mesta abili.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o podjetju:
Alison Kogoj, izobraževanje in svetovanje s.p.
Idrija pri Bači 5, 5216 Most na Soči
E-naslov: info@abili.si
Spletno mesto: abili.si
Davčna številka: 19879610
TRR: SI56 6100 0002 2709 405
Tel. št.: 040250663

Svetujemo vam, da pred nakupom storitev na spletni strani www.abili.si preberete spodaj napisane pogoje poslovanja. Kot uporabnik se s prijavo na spletne programe ali nakupom izdelka na omenjeni spletni strani strinjate z navedenimi pogoji. Alison Kogoj, izobraževanje in svetovanje s.p. si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za uporabnike od objave na spletni strani. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da prijave in nakupa storitev ne opravite.

Uvod
Vse vsebine objavljene na www.abili.si so last podjetja Alison Kogoj, izobraževanje in svetovanje s.p., trgovina in storitve se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja podjetja Alison Kogoj, izobraževanje in svetovanje s.p. se vsebin ne sme na kakršenkoli način kopirati razmnoževati ali distribuirati.

1 Dostopnost informacij

Podjetje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (kontaktni obrazec, e-pošta in naslov),
 • bistvene značilnosti storitev, ki so na spletni strani www.abili.si zapisane ob posamezni storitvi, več informacij pa lahko ob vašem povpraševanju prejmete tudi po e-pošti,
 • dostopnost izdelkov (vsaka storitev, ki je v ponudbi na spletni strani www.abili.si je dostopna v roku 24-ur oziroma v časovnem okviru kot je naveden v nadaljevanju oziroma ob opisu storitve),
 • jasno določene cene storitev in izdelkov,
 • način plačila,
 • časovno dostopnost storitve,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca preklic storitve,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

2 Splošno

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo storitev in izdelkov objavljenih na spletni strani www.abili.si. Z uporabo spletnega mesta www.abili.si se vsak uporabnik strinja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in da se z njimi v celoti strinja. Šteje se, da z oddajo naročila v kakršnikoli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja.

3 Naročanje storitev in izdelkov

Ponudnik je podjetje Alison Kogoj, izobraževanje in svetovanje s.p. oziroma spletno mesto www.abili.si, ki je v lasti podjetja. Uporabnik je obiskovalec spletne trgovine www.abili.si, ki izbere vsaj en izdelek, ga da v košarico in plača preko storitve Stripe, z nakazilom na trr oziroma po predračunu. Preko spletne trgovine www.abili.si je uporabniku omogočen nakup vseh storitev in izdelkov, ki se nahajajo na spletni strani in so na zalogi. Naročanje storitev in izdelkov je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Naročanje je možno preko naročilnice v spletni trgovini ali ob vzpostavitvi stika s ponudnikom preko e-naslova ali zasebnih sporočil na socialnih omrežjih. Ob nakupu uporabnik izpolni svoje podatke: ime in priimek, elektronski naslov in potrdi, da se strinja s pogoji poslovanja, katerih povezava je dostopna v prijavnici.

Ob potrditvi nakupa storitve ali izdelka uporabnik avtomatsko prejme elektronsko sporočilo z vsemi podatki o svojem nakupu in PDF račun nakupa. Pogodba o nakupu je pogodba med ponudnikom in uporabnikom nepreklicno sklenjena. Upravljalec bo shranil vsebino vseh naročil.

V primeru, da potencialni uporabnik stopi v stik preko drugih komunikacijskih kanalov (e-mail, kontaktni obrazec, Facebook, Instagram sporočilo), bo napoten na spletno trgovino ali pa bo v dogovoru s ponudnikom nakup izvedel preko nakazila na trr oziroma preko predračuna.

4 Cene

Vse cene so navedene v EUR (podjetje ni davčni zavezanec). Cene storitev se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila . Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in uporabnikom je sklenjena v trenutku, ko uporabnik odda naročilo (uporabnik prejme elektronsko potrdilo naročila na naveden e-naslov). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za uporabnika. Akcijske ponudbe (popusti) so lahko tedenske ali dnevne, oblikujejo se v odvisnosti od povpraševanja in razpoložljive zaloge. Ponudnik ob nakupu po svoji želji prosto prilaga tudi brezplačna darila.

5 Način plačila

Izbrane storitve ali izdelke lahko plačate na naslednje načine:

 • Plačilo s kreditno kartico,
 • z nakazilom na TRR (predračun): po potrjenem naročilu preko e-naslova info@abili.si prejmete predračun, naročilo pa odpremimo v roku 48-ur po tem, ko je priliv viden na našem TRR

V 1. primeru blago plačate s kreditno kartico preko naslednje storitve: Stripe. V 2. primeru blago plačate z neposredno bančno transakcijo. Za pravne osebe veljajo enaki pogoji naročanja in plačila izdelkov. Način plačila za tujino (področje EU) je enak.

Plačilo po predračunu se opravi na tekoči račun, odprt pri Delovski hranilnici, z naslednjimi podatki:

Alison Kogoj s.p.

Idrija pri Bači 5

5216 Most na Soči

TRR: SI56 6100 0002 2709 405

6 Postopek nakupa

Nakup na spletni strani www.abili.si izvedete tako, da izbrano storitev ali izdelek s klikom za naročanje prenesete v košarico. V enem nakupu lahko izberete več izdelkov in jih prenesete v košarico. Ko zaključite z nakupovanjem, nadaljujete na blagajno, kjer vpišete vaše podatke za način plačila s kreditno kartico. Ob nakupu spletnih programov boste preusmerjeni tudi na registracijo vašega računa, kar vam bo omogočalo dostop do spletnih programov. V kolikor bi nakup želeli opraviti po plačilu s predračunom, stopite v stik z nami preko e-naslova info@abili.si.

7 Potrditev naročila

Ko oddate naročilo boste preusmerjeni na spletno stran s sporočilom, da je vaše naročilo sprejeto. Poleg tega boste na e-mail naslov dobili potrdilo o naročilu in e-račun.

8 Račun

Po plačilu storitve ali izdelka uporabnik prejme na navedeni e-naslov potrdilo o nakupu in e-račun. V primeru plačila z nakazilom na trr uporabnik prejme na e-naslov račun v roku 5 delovnih dni od plačila storitve. Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa.

9 Sklenjena pogodba

S plačilom izbrane storitve ali izdelka v trgovini na spletni strani www.abili.si je pogodba med ponudnikom in kupcem nepreklicno sklenjena.

10 Preklic naročila ali vračilo

Kupec pri nakupu digitalnih produktov po 13. točki 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18) nima pravice do odstopa od nakupa za digitalne vsebine dobavljive v spletni trgovini ponudnika.

11 Dostop do brezplačne ABili aplikacije

Dostop do brezplačne ABili aplikacije je omogočen z registracijo preko vašega e-naslova in kreiranja kode za prjavo. Po registraciji boste dodatni na seznam prejemnika ABili e-novic, ki bodo poslana preko spletnega mesta Mailchimp. Od novice se lahko kadarkoli odjavite. V kolikor v nadaljevanju ABili aplikacije ne bi želeli več uporabljati, lahko vaše vnešene podatke v aplikaciji dokončno izbrišete s klikom na “Izbriši račun” in ABili aplikacije ne uporabljate več. Za kakršnokoli škodo povzročeno z uporabo ABili aplikacije ponudnik Alison Kogoj, izobraževanje in svetovanje s.p. ne prevzema nikakršne odgovornosti. 

12 Odgovornost

Za zaplete in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi storitev podjetja Alison Kogoj, izobraževanje in svetovanje s.p. ne odgovarjamo. Kupec vse storitve in izdelke objavljene na spletnem mestu www.abili.si uporablja na lastno odgovornost.

Alison Kogoj, izobraževanje in svetovanje s.p. ni odgovorno za morebitne občasne težave pri delovanju spletne strani abili.si in ABili aplikacije, prav tako ni odgovorno za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.

Alison Kogoj, izobraževanje in svetovanje s.p. si pridržuje pravico od odstopa pogodbe oziroma realizacije naročila v kolikor nastane bistvena napaka v ponudbi. Bistvena napaka zajema elemente, na podlagi katerih podjetne Alison Kogoj, izobraževanje in svetovanje, s.p. ne bi pristalo na sklenitev pogodbe. Med omenjene napake spadajo tudi očitne napake v ceni, ki so lahko posledica tehničnih in drugih težav.

Komunikacija poteka izključno preko komunikacijskega obrazca objavljenega na spletni strani www.abili.si in preko elektronske pošte info@abili.si.

13 Pritožbe in spori

Podjetje Alison Kogoj, izobraževanje in svetovanje s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Podjetje se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožbe lahko oddate pisno po elektronski pošti na naslov: info@abili.si. Podjetje bo v treh delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, kupcu bo sporočeno kako dolgo bo pritožba obravnavana.

Podjetje Alison Kogoj, izobraževanje in svetovanje s.p. si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

14 Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Podjetje Alison Kogoj, izobraževanje in svetovanje s.p., ki kot ponudnik storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi tukaj: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

15 Varstvo osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVPot). Podatki bodo uporabljeni zgolj za komunikacijo z uporabnikom. Osebni podatki, ki nam jih zaupate, so vaši in to spoštujemo. Vaše podatke uporabljamo izključno za zagotavljanje učinkovite izpolnitve naročila. Zavezujemo se, da podatkov uporabnikov ne bomo delili, prodali ali predali nepooblaščenim osebam – nikoli!

Uporabnik soglaša, da trgovina www.abili.si lahko obdeluje podatke za namene poslovnih evidenc, oglaševanja in prilagajanja vsebin uporabniku v skladu s Politiko o varnosti osebnih podatkov,v kolikor se ob oddaji nakupa vključi v bazo prejemnikov elektronskih e-novic.

Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju Republike Slovenije ter jih ne iznaša v druge države.

16 Piškotki in oglaševanje

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Spletna stran abili.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Podjetje vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Podjetje lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Podjetje lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Pogoji poslovanja veljajo od 8.5.2021 do preklica.

Shopping Cart